18.06.2024
Новини

Рекордните 128 участника се записаха за най-големия турнир на Интерактив Тенис за БНТЦ

За осма поредна година Националният Тенис Център подава ръка на любителите и ще приеме най-големия любителски турнир в календара на Интерактив Тенис – Vimax Open 2024.

Рекордните 128 участиника се записаха за участие в турнира, а квалификациите започнаха днес на кортовете в Борисовата градина. Основната схема включва общо 32 играчи – 16 тенисисти, които влизат в нея по рейтинг и 16 квалификанта, като в рамките на три седмици ще стане ясен и победителят.

От тази година турнирът става категория Grand Slam, което означава, че всички тенисисти ще получат двойно повече точки за участието си, независимо докъде стигнат в надпреварата. Шампионът на Vimax Open 2024 ще си тръгне с 2000 точки, което със сигурност може да доведе до сериозно разместване в националната ранглиста на Интерактив Тенис. Както и да гарантира място за така желания ITL Finals, който ще се проведе през декември с участието на осемте най-добри играчи за 2024 година от цялата страна.

Vimax Open e с уникален за любителския тенис формат – 2 от 3 сета. Участниците могат да се докоснат и почувстват атмосферата на професионалния тенис, както е при техните професионални колеги от ATP. Двубоите в 2 от 3 сета са истинско предизвикателство за физиката и психиката на играчите.

Всички срещи от основната схема ще се играят с нови топки на клей кортовете на домакина, а след четвъртфиналите двубоите се провеждат на централния корт на БНТЦ със съдия на стол. Подобна организация предоставя атмосфера, много близка до професионалното ниво, до което един любител би искал да се докосне. Интерактив Тенис ще излъчи най-интригуващите мачове на живо в Youtube канала си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *