19.05.2024
Новини

БНТЦ беше домакин на турнира „Maccabi Bulgaria Open Tennis Clasic“

При много добри условия на кортовете на Националния ОББ тенис център в Борисовата градина се проведе турнира „Maccabi Bulgaria Open Tennis Clasic“. Надпреварата за ветерани се проведе за пети път благодарение и на помощта на Българска федерация по тенис. В рамките на три дни състезатели от България, Германия, Великобритания и Израел имаха страхотна възможност да премерят сили помежду си.
Състезанието е организирано от еврейската спортна организация „Макаби“ (София) и е част от веригата турнири на Европейската макабейска конфедерация.

Победители в турнира станаха: Сингъл – Ерол Хорнстейн. Двойки – Ерол Хорнстейн и Моти Тишауер.

Моти Тишауер е доайен на турнира и дългогодишен председател на Макаби Европа.
„Благодарни сме, че продължаваме тази традиция благодарение на г-н Юрий Алкалай и Българската федерация по тенис. За нас е страхотно преживяване да играем на кортовете на Националния тенис център. Знаем, че скоро тук се е провела срещата от Купа „Дейвис“ между отборите на България и Южна Африка. Атмосферата е перфектна и всичко е организирано безупречно. Идваме тук с много настроение. Хората тук са добри и много приятелски настроени. Надявам се да се видим тук и следващата година“, коментира Моти Тишауер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *