17.07.2024
Новини

Националите на България проведоха лагер на БНТЦ преди Европейските отборни купи до 14 г.

Националните състезатели на България за юноши и девойки до 14 г. проведоха подготвителен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София.

Българската федерация по тенис и БНТЦ осигуриха най-добрите условия за пълноценна подготовката на младите ни таланти. Юношите и девойки до 14 г. започват в неделя участието си на Европейските отборни първенства.

Юношите до 16 г. ще играят на турнир от Европейската отборна купа в Ереван (Армения) от 26 до 28 юни.

България е в състав Иван Иванов (ТК „Супер Спорт“, гр.Варна), Димитър Кисимов (ТК „Про спорт“, гр.София) и Станислав Косев (ТК „Кристи“, гр.Дряново) с капитан Валдислав Матеев.  

Освен България в турнира ще участват тимовете на Армения, Германия, Унгария, Нидерландия, Полша, Словакия и Турция. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

Девойките на България ще участват на турнир в Раковник (Чехия) от 26 до 28 юни.

България е в състав Елеонора Тонева (ТК „15:40“, гр.София), Андреа Иванова (ТК „Малееви“, гр.София) и Валерия Гърневска (ТК „Българов“, гр.Трявна) с капитан Александър Пенев.

Освен България на турнира ще участват отборите на Австрия, Кипър, Чехия, Ирландия, Израел, Черна гора, Норвегия, Сърбия и Швейцария. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *