19.05.2024
Новини

Националите до 16 г. и 18 г. проведоха лагер в БНТЦ преди отборните европейски първенства

Националните състезатели на България до 16- и 18-годишна възраст проведоха лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София. В лагера се включиха Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис“, австралийската тенис легенда Пол Макнами и Пресиян Коев (личен треньор на Александра Габровска).

Българската федерация по тенис и БНТЦ осигуриха най-добрите условия за пълноценна подготовката на младите ни таланти.

Родните таланти започват утре (сряда) участието си на Европейските отборни първенства.

Юношите до 16 г. ще играят на турнир от Европейската отборна купа в Манхайм (Германия) от 28 до 30 юли.

България до 16 г. (юноши) е в състав Илиян Радулов, Виктор Марков и Адрияно Дженев с капитан Алекс Мартински.

Освен България на турнира в Манхайм ще участват и тимовете на Австрия, Хърватия, Германия, Латвия, Люксембург и Сърбия. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

Юношите до 18 г. ще играят на турнир от Европейската отборна купа в Киев (Украйна) от 28 до 30 юли. Съперници на нашите ще бъдат отборите на Азербайджан, Гърция, Северна Макендония и Украйна.

България до 18 г (юноши) е в състав Пьотр Нестеров, Динко Динев и Владимир Попов с капитан Даниел Ангелов. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

Девойките до 18 г. ще играят на турнир от Европейската отборна купа в Мост (Чехия) от 28 до 30 юли.

България до 18 г. (девойки) е в състав: Катерина Димитрова, Денислава Глушкова и Дария Великова с капитан Михаил Атанасов.

Съпернички на нашите момичета са отборите на Хърватия, Чехия и Швеция.

Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

Националните състезателки на България за девойки до 16 г. пък проведоха лагер на базата на ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора.
България е в състав Александра Габровска (ТК „Фаворит“, гр.Пазарджик), Ива Иванова (ТК „Августа Траяна“, гр.Стара Загора) и Елизара Янева (ТК „Пловдив 1981“, гр.Пловдив). Капитан е Александър Михайловски.

Българките ще участват на турнира от Европейската отборна купа в Крит (Гърция) от 28 до 30 юли. Освен България в турнира ще участват тимовете на Гърция, Малта, Русия, Словакия и Испания. Първите два отбора ще се класират за финалите на най-добрите осем отбора в Европа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *