17.04.2024
Новини

Националите до 14 г. и 18 г. се подготвят за Европейските лични първенства в базата на БНТЦ

Националните състезатели на България до 14- и 18-годишна възраст провеждат едноседмичен лагер на кортовете на Националния тенис център (БНТЦ) в София. Родните таланти ще участват през следващата седмица в Европейските лични първенства.

Националите юноши до 14 г. са в състав Александър Василев (№8 ранглистата на Тенис Европа) и Иван Иванов (шампион на България на открито). Капитан на отбора е Кристиян Илиев.

Европейските вицешампионки (отборно) Йоана Константинова и Росица Денчева ще представят България при девойките до 14-годишна възраст. Капитан на девойките е Велиян Бакалов.

Първенствата за юноши и девойки до 14 г. ще се проведат в Мост (Чехия) от 19 юли.

Юношите до 18 г. са в състав Пьотр Нестеров (полуфиналист по двойки на „Ролан Гарос“ и участник на „Уимбълдън“) и Динко Динков (държавен шампион на България). Капитан на юношите до 18 г. е Даниел Ангелов.

Девойките до 18 г. са в състав Катерина Димитрова и Денислава Глушкова с капитан Биляна Павлова.

Първенствата за юноши и девойки до 18 г. ще се проведат в Клостерс (Швейцария) от 19 юли.

В лагера на националите дейно участие взимат Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис“, и австралийската тенис легенда Пол Макнами. Състезателката на Макнами Сю Уей спечели титлата при девойките на „Уимбълдън“ през миналата седмица. Бачев и Макнами се включват в подготовката с опит, знания и съвети както в тренировките на сингъл, така и по двойки.

Българската федерация по тенис и БНТЦ са осигурили най-добрите условия за пълноценна подготовката на младите ни таланти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *