17.07.2024
Новини

БФТ проведе пореден лагер за таланти до 10 и 11 г. в БНТЦ

Българската федерация по тенис продължава с провеждането на тенис лагери с цел подготовка на най-младите ни надежди. Приоритет на БФТ е да насочи вниманието си в активно подпомагане на най-перспективните деца от ранните състезателни възрасти, като посредством пряка връзка с клубовете и личните треньори, се цели повишаване на продуктивността.

Във вторник и сряда на базата на БНТЦ се проведе лагер за деца, родени през 2010 и 2011 г. (10- и 11-годишни).

Целта на лагерите е да бъдат подбирани максимално голям брой състезатели, за да се повишава и конкурентната среда. Това ще подпомогне и клубовете, за които това е добра възможност да обменят опит с други треньори и специалистите от спортния отдел на БФТ.

Основната идея на БФТ е да отделя все повече внимание на по-малките възрасти между 9 и 11 г., освен регулярните възрасти 12, 14, 16 и 18 г. при подрастващите.

От днес на базата на БНТЦ започна лагер за деца, родени през 2012 и 2013 г. (8- и 9-годишни).

От страна на треньорите от БФТ в лагера участват националният треньор Велиан Бакалов, Теодор Бачев – капитан на България за Купа „Дейвис“, и Димитър Донов.

В лагера участваха следните тенисисти: Лара Борисова, Владимир Цонков, Йоана Златева, Криста Вълчева, Стефани Трифонова, Мартин Иванов, Илина Илиева, Мелани Стоичкова, Адриан Христов, Георги Георгиев и Никола Тотев.

Тренировките съдържат развиване на тактически и технически компоненти, различни видове упражнения с кош и жива топка, както и елемент на съревнование и работа в екип.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *