18.06.2024
Новини

Шампион на България по тенис води летен лагер за деца на Националния ОББ тенис център

За поредна година на националният ОББ тенис център  се провежда целодневен лагер за деца от 5 до 17 години. Той включва основно обучение по тенис, както и занимания по други спортове.

Новото е от тази година е, че вече има няколко   нива на деца (разределени по възраст и умения). Всеки ден програмата на тренировките е различна. Седмица  завършва с турнир на сингъл. Според  представянето в турнира се изготвя ранглиста, а в края на сезона ще има крайно класиране и награди . По този начин децата се мотивират допълнително да тренират по-усърдно и да развиват играта си.

От тази година към треньорите на децата се присъединиха Владислав Муленда-държавен шампион на България за мъже по тенис през 1995 г и Руси Гюров. Муленда е дълги години треньор в САЩ. По време на кариерата там Муленда е треньор на тенисист станал шампион за юноши в Щатите.

Лагерът е изключителна възможност за децата да прекарат ваканцията в една наистина уникална локация – в горска среда сред вековни дървета.

Заниманията по тенис са минимум три часа на ден. За начинаещите първите стъпки са особено важни, а редовните участници ще имат възможност да доразвият своите умения.

Не по-малко интересни са и часовете по други спортове – лека атлетика, тенис на маса, футбол, народна топка и други. За провеждането на заниманията са ангажирани треньорите на тенис центъра, а за другите спортове са поканени специалисти.

По два пъти седмично са часовете по италиански  език, рисуване, фотография и занимателни игри. В края на всяка седмица децата ще получат диплом за участие в лагера. Лагерът е с продължителност от 9.00 до 16.30 часа.

Сиана Хлебарска е майка на 7 годишния Ангел Николов. За втора поредна година той участва в заниманията организирани на тенис центъра.

„Детето ми започна с огромен интерес още от самото начало. Много ми харесва   индивидуалния подход на треньорите към всяко дете . Виждам, че има ефект и промяна при Ангел в желанието му да посещава тренировките. Той се отнася с голяма любов към треньорите, а след всеки изминал ден забелязвам, че детето ми е имало качествена тренировка“, споделя Сиана Хлебарска.

Виолета Стоянова е майка на Никола Йорданов на 8 г., който участва за трета поредна година. 

„Никола придобива все повече умения и смея да кажа, че става все по-добър в тениса. Преподавателите се държат много добре с децата и ги учат на много неща. Трябва да отбележим и  уникалната локация, която още един огромен плюс. С всеки изминал ден детето ми става все по-самостоятелно“, коментира Виолета Стоянова. 

Петър Леви е родител на Камен 8 г. и Елена на 11 г. За четвърта поредна година двете деца са част от тренировките в Борисовата градина.

 „И двамата ходят с голям ентусиазъм на заниманията. Камен и Елена много обичат да играят тенис, а природата в Борисовата градина е неописуема. По интензивните тренировки през лятото им идват много добре, а освен различните тренировки, децата имат и много други разнобразни занимания. В края на деня се прибират много доволни и приятно изморени“, сподели Петър Леви.

Тенис центърът е достъпен за всички посетители, като са изпълнени стриктно всички изисквания за безопасност. Желаещите да запишат своите деца мога да се обадят на телефон 0887 500 540 както и да видят условията в сайта на тенис центъра.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *