18.06.2024
Новини

„ОББ Къп“: Трифонов/Шопов и Ников/Никова спечелиха най-големия турнир за любители на Националения ОББ тенис център

Триумф на качествения тенис, феърплея и неподправената емоция. Това бе второто издание на организирания от Обединена българска банка (ОББ) турнир за любители, който се проведе в  „Национален ОББ тенис център“ в Борисовата градина в София между 28 и 29 септември.

Шампиони при мъжете станаха Веселин Трифонов и Григор Шопов. Двамата минаха през много тежки и завързани битки, за да стигнат до най-желания мач. От другата страна на мрежата за големия финал трябваше да са Петър Котев и Радослав Владимиров. Вторият обаче получи контузия след многото интензивни двубои преди това и не успя да излезе на корта.

Така цялото очакване се пренесе върху дуела за титлата при смесените двойки. Там най-добри бяха Йордан Ников и Силвия Никова, които в решителния мач постигнаха  успех над Пейчо Пейчев и Сабина-Радина Кафтанова с 6-1.

Шампионите демонстрираха перфектен синхрон и пролича, че имат по-голям опит. Ников, както през целия турнир, така и на финала, залагаше много на най-доброто си оръжие – сечения бекхенд в стил „Фелисиано Лопес“, докато партньорката му заслужи аплодисментите на публиката с мощния си форхенд.

Миналата година Обединена българска банка стана основен партньор на Националния ОББ тенис център. Тогава турнирът се проведе за първи път и участие взеха близо 40 двойки. Сега тандемите при мъжете са 62, а при смесените двойки – 20. Това прави надпреварата най-мащабното тенис събитие за любители и аматьори, в което могат да покажат качествата си на червената настилка, да се забавляват заедно на корта и да прекарат незабравим тенис уикенд.

Националният ОББ тенис център е база на националните отбори на България по тенис и е място на десетки спортни събития годишно. Намира се сред алеите на Борисовата градина, недалеч от парк-хотел „Москва“, с подходящо за релакс и разходка местоположение. Той разполага с 13 корта, разположени в четири клетки по три игрови терена, централен корт с трибуни за 1000 зрители, заведения и магазин за тенис екипировка. Повечето от кортовете са осветени и дават възможност за провеждане на нощни турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *