17.04.2024
Новини

Качествен тенис и състезателен дух: ОББ организира най-големия любителски турнир на „Националния ОББ тенис център“

Последният уикенд на септември звучи като страхотно време за тенис, а какво по-добро шоу от най-големия любителски турнир в България? Започна втората надпревара, организирана от Обединена българска банка (ОББ). Тя се провежда на „Национален ОББ тенис център“ в Борисовата градина в София на 28 и 29 септември.

Миналата година Обединена българска банка стана основен партньор на Националния ОББ тенис център. Тогава турнирът се проведе за първи път и участие взеха близо 40 двойки. Сега тандемите при мъжете са 62, а при смесените двойки – 20. Това прави надпреварата най-мащабното тенис събитие за любители и аматьори, в което могат да покажат качествата си на червената настилка, да се забавляват заедно на корта и да прекарат незабравим тенис уикенд.

Участниците при мъжете бяха разделени на 16 групи от по четири тандема, а в две от тях фигурираха по три двойки. Съботният ден бе белязан от качествен тенис, състезателен дух с марка „Голям шлем“ и добро настроение из кортовете. Напрегнатите битки, които се играха във формат един сет, определиха по един победител във всяка група, който намери място на осминафиналите.

Венцислав Тодоров и Ботьо Пеев започнаха гръмко надпреварата и регистрираха три победи с по 6-0 в Група 6. Веселин Трифонов и Григор Шопов пък се оказаха абсолютни господари в Група 13, отпускайки само два гейма на опонентите в трите си двубоя. Още по-интересното е, че двата тандема се изправиха един срещу друг на осминафиналите, а Трифонов и Шопов продължиха напред.

В неделя, 29 септември, шоуто на „Национален ОББ тенис център“ продължава с пълна сила. Предстоят решителните битки от елиминационната фаза, а в същото време е даден старт на турнира при смесените двойки.

Националният ОББ тенис център е база на националните отбори на България по тенис и е място на десетки спортни събития годишно. Намира се сред алеите на Борисовата градина, недалеч от парк-хотел „Москва“, с подходящо за релакс и разходка местоположение. Той разполага с 13 корта, разположени в четири клетки по три игрови терена, централен корт с трибуни за 1000 зрители, заведения и магазин за тенис екипировка. Повечето от кортовете са осветени и дават възможност за провеждане на нощни турнири.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *